Gemenc Nagydíj

ALISCA BAU 50. Gemenc Nagydíj

2024. július 12-14.

Ismét jönnek az új-zélandiak!

2023. március 07.

A Bolton Equities kerekesei 2023-ban is komoly célokkal vesznek részt kerékpárversenyünkön. Rövid interjút készítettünk a Gemenc GP tavalyi egyéni győztes csapatának főnökével, Franky van Haesebroucke -kal.  A belga szakember a Ruanda-i körversenyről hazatérve küldte meg a válaszokat kérdéseinkre. A legnagyobb afrikai körversenyen a 4. ill. a 7. szakaszon is második helyen ért célba Mark Stewart, a csapat brit kerekese.

 – Milyenek voltak az első benyomásaitok a versenyünkről és városunkról?

 – Csapatunk minden tagja imádta azt a kedves légkört, ami a versenyt és a várost jellemezte, és már nagyon várják, hogy visszatérhessenek Szekszárdra. 

– Mit jelentett számotokra ez a győzelem?

– Nagyon új csapat vagyunk még, így minden győzelem számít. Nyerni mindig nagy öröm, és egyelőre nem gyakran fordul elő velünk. Vagyis különleges volt számunkra.

Mik a terveitek 2023-ra?

Csapatunk egyre nagyobb, és versenyzőink egyre több tapasztalatot gyűjtenek minden egyes versennyel Európában vagy legutóbb Afrikában. Fő célünk, hogy Belguimban TV-s versenyt nyerjünk az idén. A közvetített versennyel még jobban megismerhetné a világ csapatunk nevét.

– Hogyan haladtok a felkészüléssel? Edzőtáboroztok? Milyen felkészülési versenyeken indultok?

2023-ban 20 sportolóval készülünk. Új-Zélandi csapat lévén az európai tél idején nálunk nyár van. Így nincs szükségünk edzőtáborra. Versenyzőink ilyenkor végre otthon vannak, tudnak edzeni, és versenyezni is. Nyáron amúgy is 7 hónapot töltenek együtt Európában.

– Szekszárdra milyen célokkal érkeztek?

Természetesen szeretnénk megvédeni a címünket egyéniben, és csapatként még jobban teljesíteni.

2022. 07. 17. Gemenc Nagydíj 2. szakasz Szekszárd – Szekszárd Fotó: Vanik Zoltán

Támogatók

Regisztráció