Gemenc Nagydíj

ALISCA BAU 50. Gemenc Nagydíj

2024. július 12-13.

Nagy az érdeklődés a 49. Gemenc GP iránt!

2023. február 08.

Előző bejegyzésünkben igyekeztünk bemutatni Dér Zsolt segítségével, hogy milyen fontos év a kerékpársportban a 2023-as. Ezt bizonyítja az az érdeklődés is, mely a kontinentális csapatoktól árad felénk az olimpiai kvalifikáció évében, jegyében.

2022. 07. 17. Gemenc Nagydíj 2. szakasz Szekszárd – Szekszárd Fotó: Vanik Zoltán

Arató Gábor versenyigazgatónak lesz miből kiválogatni azokat a csapatokat, melyek idén július idusán alkotják majd az Alisca Bau 49.  Gemenc Nagydíj mezőnyét. A bemutatkozó, érdeklődő e-mailek naponta érkeznek a Szekszárdi Sportközpont Nkft. fiókjába a világ minden tájáról. 2022-ben a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség nagyon jó értékelést adott a versenyről, így több csapatvezető is azzal kezdi levelét, hogy jókat hallott rólunk. És nem csak a szövetségtől, hanem azoktól a csapatoktól is, akik tavaly Szekszárdon versenyeztek. Köztük is többen vannak, akik az idén is szeretnének a Szekszárd környéki dombokon tekerni pl. a címvédő új-zélandi csapat, a Bolton Equities Black Spoke, vagy a Filutás Viktort leigazoló lengyel HRE MAZOWSZE Serce Polski.

A megszokott cseh, lengyel, román, olasz, osztrák, szlovén érdeklődés mellett érdeklődnek csapatok Németországból, Belgiumból, Nagy-Brittaniából és Franciaországból is, és szeretne rajthoz állni a bolgár válogatott, egy kanadai bejegyzésű csapat, melyben 12 nemzet kerekesei versenyeznek, valamint Üzbegisztánból a taskenti és a szamarkandi profi csapat.

Egy biztos színes mezőny várható az Alisca Bau 49. Gemenc Nagydíjon 2023. július 14-16-ig.

Írd fel a naptárba, és gyere Szekszárdra!

2022. 07. 17. Gemenc Nagydíj 2. szakasz Szekszárd – Szekszárd Fotó: Vanik Zoltán