Gemenc Nagydíj

ALISCA BAU 50. Gemenc Nagydíj

2024. július 12-14.

A 49. következik!!!!!

2022. december 09.

December 8-án, csütörtökön Szekszárdon a Szekszárdi Sportközpont Nkft. irodájában megtettük az első lépéseket a Gemenc Nagydíj kerékpáros verseny megszervezésével kapcsolatosan. Első sorban az idei verseny tapasztalatairól volt szó. Szőke Gergő, a Szekszárdi Sportközpont Nkft. ügyvezető igazgatója gazdasági és humán oldalról foglalta össze a szervező munkát, míg a kerékpáros szakemberek a szakmai értékelést tették meg.

A negyvenkilencedik verseny kiírása már az ősz elején felkerült az UCI ( Nemzetközi Kerékpáros Szövetség) 2023. évi versenynaptárába. Az érdeklődés a csapatok részéről már most jelentős, hetente öt-hat e-mail érkezik a csapatok jelentkezésével a sportközpontba. Ez annak köszönhető, hogy a 2023-as év már kvalifikál a 2024-es párizsi olimpiai játékokra, így Szekszárdon is lehet világranglista pontokat gyűjteni az öt karikás részvételért. A szokásos cseh, lengyel, szlovén, osztrák érdeklődés mellett érkeztek jelentkezések Nagy-Brittaniából, Németországból, Bulgáriából és Üzbegisztánból is. Nagyon fontos számunkra, hogy a címvédő új-zélandi csapat, a Bolton Equities Black Spoke is jelezte indulási szándékát.

A verseny időpontja 2023. 07.14-16. Ebből is látszik, hogy három napos rendezvényt tervezünk. Igyekszünk visszatérni a gyökerekhez, így a pénteki napon prológgal fog kezdődni a nagydíj. A szekszárdi hagyományokhoz híven a Garay térről a Kálvária domb tetejére tekernek majd fel a versenyzők az egyenkénti indításos versenyen.

Támogatók

Regisztráció