Gemenc Nagydíj

ALISCA BAU 50. Gemenc Nagydíj

2024. július 12-14.

Szurkolói információk

2022. július 15.

Közeledik a NAGYRAJT

2022.07.16.

12:30 – PAKS, ASE Sportcsarnok

Az idei *UCI 2.2-es versenyünk I. SZAKASZA Paksról, a Gesztenyés utcából rajtol. Érdemes kilátogatni, mert amellett, hogy megismerkedhettek a Gemenc GP-n résztvevő csapatokkal, a szervezők szurkolói kellékeket, illetve a verseny hivatalos füzetét osztják ki majd a nézők között.

13:55 – PAKS-Alisca Bau 48. Gemenc Nagydíj NAGYRAJT

A rekord létszámú mezőny egy rövid kirándulást tesz az Atomerőmű felé, majd egyből visszatér a Gesztenyés utcára, hogy hajrázzon egyet a zöld trikóért. A verseny egyik leglátványosabb eleme lesz, ahogyan a még egyben lévő konvoj 60-70 km/h-val bezúdul az ASE Sportcsarnok elé.

14:45-től érdemes lesz KÖLESDEN, MEDINÁN, SZEDRESBEN, JÚLIAMAJORBAN, TENGELICEN és HARCON is kiállni az út mellé, hiszen három kört fognak ezen a vonalon megtenni a versenyzők!

17:30 Szekszárd, BÉLA KIRÁLY TÉR – I. SZAKASZ BEFUTÓ

A BÉLA KIRÁLY TÉREN hatalmas LED falon közvetítjük az eseményeket. A gasztro sátorban helyi kézműves ételekkel, italokkal készülünk, míg a biciklivel érkezők kipróbálhatják ügyességi pályáinkat.

18:30 Szekszárd, BÉLA KIRÁLY TÉR – EXTRÉMSPORT BEMUTATÓ


2022.07.17.

08:30-Szekszárd, BÉLA KIRÁLY TÉR

Elrajtol a verseny második szakasza. A szervezők szurkolói kellékeket, illetve a verseny hivatalos füzetét osztják ki majd a nézők között.

10:00-VÁRDOMB

A már vezető mezekkel feldíszített mezőny kirándulást tesz a Sárközi régióban. Őcsény-Decs-Sárpilisen keresztül jutnak el az első hajrá pontig, a zöld trikóért, amely Várdombon esedékes. Itt a Tour de Sárköz mezőnye fogja buzdítani Őket a szurkolói zónában.

10:15 – SZURKOLÓI ZÓNA – MAUSZ KÁPOLNA

Érdemes lesz ellátogatni a szurkolói zónába, hiszen a gyönyörű kilátáson túl a Horog Étterem várja az idelátogatókat. A mezőny 3-szor fog eltekerni, ráadásul hegyi hajrá pontot a szervezők a zóna mellé.

13:00 Szekszárd, BÉLA KIRÁLY TÉR – II. SZAKASZ BEFUTÓ

A Béla király téren hatalmas LED falon közvetítjük az eseményeket. A gasztro sátorban helyi kézműves ételekkel, italokkal készülünk.

14:00-Szekszárd, BÉLA KIRÁLY TÉR-BRINGÁS FESZTIVÁL – TEHETSÉGKUTATÓ VERSENYEK

Megkezdődnek a lezárt körpályás versenyek. A célba érkező fiatalokat, a díjakon kívül ugrálóvár, habparty – míg a felnőtteket finom koktélok, borok, kézműves sörök és street food várja!

18:30-Szekszárd, BÉLA KIRÁLY TÉR-BRINGÁS DEMONSTRÁCIÓ

Kerékpáros közösségi felvonulás az egészséges életmód népszerűsítése céljából, az Alisca Bau 48. Gemenc Nagydíj villanyfényes körversenyének útvonalán!

19:00-Szekszárd, BÉLA KIRÁLY TÉR-Hamvai PG

A neves DJ fog a hangulatért felelni a két versenyrész közti időben.

20:00-Szekszárd, BÉLA KIRÁLY TÉR-Pálinkás Csaba Emlékverseny – Gemenc GP Kritériumverseny

A lámpákkal kivilágított utcákon 28 kört fog tekerni a profi versenyzőkből álló konvoj a fiatalon elhunyt kerékpáros legenda emlékére. Minden 4. körben begyorsul a mezőny, hogy összeszedhessék a hajrá pontokat.

*Az UCI számokkal jelzett kategóriái esetében az első szám a verseny minősítését, míg a második azt jelzi, hogy egynapos vagy többnapos viadalról van-e szó.

A 2.2-es versenyek távja általában 150 és 180 kilométer közé esik-szakaszonként, az időfutamok hossza maximum 40 kilométer lehet-félszakaszként megrendezve csak 15 km lehet. Ebbe a kategóriába került a 2022-es Alisca Bau 48. Gemenc Nagydíj versenye.

Támogatók