Gemenc Nagydíj

ALISCA BAU 50. Gemenc Nagydíj

2024. július 12-13.

Hazai csapatot mutatunk be ezúttal.

2022. március 16.

Ezen a héten a nemzeti ünnepre való tekintettel magyar csapatot mutatunk be: nagyon sok szeretettel köszöntjük a 48. Gemenc Nagydíjon az  Epronex – Hungary Cycling Team csapatát. A magyar csapat is a legerősebb sorát nevezte a Gemenc Nagydíjra – magyar csapatként biztosan jó helyezéseket terveznek elérni versenyünkön.

A csapat első számú versenyzőként nevezte a szekszárdi Istlstekker Zsoltot, ő a tavalyi Magyar Bajnokság második helyezettje, és a szálkai emelkedőn Zsolt tartja eddig a rekordot: 4 perc és 9 másodperc alatt ért fel az 56-s úttól a Mausz-kápolnáig. Nagybátyja, János szerzett már egy emlékezetes második helyett az összetett versenyben – tehát a családi génekben benne van a jó eredmény. Biztosan sokan szurkolnak majd Zsoltnak vasárnap a szálkai emelkedőn, és este a háztömbkörüli versenyen a Béla király téren!

A csapat másik erős embere még Rózsa Balázs, ő a 2014-es Magyar Bajnok, és sokszor láthattuk már Szekszárdon versenyünkön. Balázs kedveli a hosszú szökéseket, és sprintje is erős, így okozhat meglepetést a mezőnynek.

Az Epronex csapat idei nagy igazolása Karl Ádám, aki az UC Monaco csapatából tért haza erősíteni a magyar csapatot. Ádám a sprintekben erős, és az idei kiírás nagy mezőnyhajrákat jósol előre, így Ádám révén is számíthat jó szereplésre a csapat.

A csapat vezetője a rangidős Kiss Gergely: ő már a 2010-es Magyar Bajnokságon is villantott egy bronzéremmel, és a  Székely Körversenyen egyik szakaszán is bronzérmet szerzett 2018-ban.

Az Epronex csapat már ismerős a szekszárdi közönség számára. Szekszárdi versenyzővel erősítve pedig biztosan még nagyobb szimpátia övezi majd a csapatot.

Írd a naptárba, gyere Szekszárdra!

Gemenc GP: 2022. Július 16.-17. Szekszárd

Szurkolj hazai csapatnak, szurkolj hazai versenyzőnek!