Gemenc Nagydíj

ALISCA BAU 50. Gemenc Nagydíj

2024. július 12-13.

„Sztárkerekes” érkezik Szekszárdra!

2022. február 21.

A nagydíj közel öt évtizedes múltjában már előfordult, hogy a verseny győztese később komoly nemzetközi sikereket ért el, karriert futott be. Jó eséllyel pályázik erre  Alan Banaszek. A lengyel versenyző a HRE Mazowsze Polci csapatával érkezik Szekszárdra.

Az  24 éves Banaszek nyert már U19-es országúti Európa Bajnokságot 2015-ben, és 2017-ben ő volt a pálya pontverseny Európa-bajnoka is. A tavalyi évben sok nagy gőzelme volt, ő nyerte a Gemenc GP-vel azonos kategóriába tartozó Székely Körversenyt, a Manavgat GP—t, a V4 Series szlovák állomását, és 2 szakaszt is nyert a Szerb Körversenyen. De megvillant kiemelt kategóriás versenyeken is: 2018-ban a Norvég Körversenyen lett szakaszon második Groenewegen mögött, 2017-ben szakaszt nyer a 2.1-es CCC Tour – Grody Piastowskie versenyen, és szakaszon második lett a szintén 2.1-es olasz Settimana Internazionale Coppi e Bartali versenyen

Alan Banaszeket a legjobb sprinterek között tartják számon, tehetsége, és fiatal kora miatt nagy jövőt jósolnak neki. Ha a mezőny együtt érkezik Szekszárdra nagy eséllyel őt láthatjuk majd ünnepelni a Béla király téren.

Az elkövetkezendő években pedig ki tudja, lehet, hogy majd a tévéből nézzük, ahogy a Tour de France-n sprintel?

Videó Alan Banaszekről: https://www.youtube.com/watch?v=gnLhW4do5NQ

Július 16.-17. Gemenc GP., Szekszárd,

Írd a naptárba, gyere Szekszárdra!