Gemenc Nagydíj

ALISCA BAU 50. Gemenc Nagydíj

2024. július 12-13.

Alakul a két szakasz – szurkolóbarát, szenzációs tervek!

2022. február 11.

A 48. Gemenc Nagydíj szervezésében a február hónap egyik legfontosabb feladata a szakaszok véglegesítése. Hosszas ötletelés után kezd körvonalazódni a két szakasz útvonala. A Steig Gábor és Steig Csaba által készített terv Arató Gábor, versenyigazgató véleményezésével kerül végleges formába.

Annyit már elárulhatunk, hogy a szombati szakasz – július 16-án –  érinti Paksot egy részhajrával, sőt bekanyarodik a mezőny az Atomerőműhöz is. A nagyszerűen felépített szakasz Kölesd, Szedres és Tengelic környékén szépen felújított aszfalton vezeti majd a bringásokat. Vasárnap pedig – a második szakaszon – jöhet a sárközi kör kiegészülve a szálkai emelkedővel, melyet háromszor (!) fognak megmászni a versenyzők.

 

A szálkai emelkedő: A Görögszótól a Mausz kápolnáig.

Július 17-én háromszor mássza meg az emelkedőt a Gemenc Nagydíj mezőnye! A vasárnap délelőtti versenyen 3 hegyihajrá is lesz a hegy csúcsán, a Mausz kápolnánál, ahova szurkolói zónát is tervezünk. Aki járt már itt, az tudja, milyen gyönyörű kilátás nyílik innen a Duna, és az Alföld felé – és e mellé július 17-én testközelből szurkolhatunk a Gemenc GP bringásainak.

A 2km hosszú 117 méter szintkülönbségű szerpentin egy ikonikus emelkedő a magyar bringasportban – még Szegedről és Kecskemétről is járnak ide edzeni a kerekesek. A verseny eddig itt lefelé jött – most felfelé megyünk majd. Lehet, hogy itt dől majd el a verseny?

A Strava KOM versenyében a legjobb időt a szekszárdi Istlstekker Zsolt állította be: 2020. június 23-án 4 perc és 9 másodperc alatt ért fel a Mausz kápolnához. Ha hihetünk a neten talált adatoknak, Zsolt szíve 199-t vert percenként a rekord beállítása közben.

Istlstekker Zsolt idén is rajthoz áll a Gemenc Grand Prix-n. Vajon megdönti az eddig legjobb idejét?

Vagy valaki más állít be új rekordot ezen a szegmensen?

Július 17-én kiderül!

Írd a naptárba, gyere Szekszárdra!

Július 16-17. Gemenc GP., Szekszárd.