Gemenc Nagydíj

ALISCA BAU 50. Gemenc Nagydíj

2024. július 12-14.

48. Gemenc Nagydíj 07.16-17. – Egy honlap életre kel.

2022. január 21.

Kedves Szekszárdiak, kedves kerékpárosok, kedves kerékpársport-kedvelők!

Újra szól a hatlövetű! Vagy egy kicsit stílusosabban fogalmazva: újra forognak a kerekek! De nem csak az aszfalton és a terepen, hanem a fejünkben is. Már 2021 végén megkezdődtek a 48. Gemenc Nagydíj szervezésének előkészítő munkálatai.

December 13.-án,  a Szekszárdi Sportközpont Nkft. kezdeményezésére egy asztalhoz ültek a két szekszárdi kerékpáros egyesület képviselői Schneider Gábor, Steig Gábor és Steig Csaba. A megbeszélésen részt vett  Máté Péter, FIDESZ frakcióvezető, korábbi kerékpárversenyző Szekszárd város képviseletében, szintén az önkormányzatot képviselte Murvai Árpád, és Faragó Zsolt, az Oktatás, Sport  és Ifjúsági Bizottság részéről, Berlinger Attila, a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója, Szabó-Kovács János, aki számos alkalommal volt e nagy hagyományokkal rendelkező kerékpáros verseny szervezője, és Arató Gábor, korábbi kerékpárversenyző, aki számos nemzetközi verseny lebonyolításában működött már közre. A Magyar Kerékpáros Szövetség részéről Szekszárdra látogatott Törzsök Zsolt, elnökségi tag és Fetzer Róbert főtitkár-helyettes. A Szekszárdi Sportközpont Nkft.-t Szőke Gergő, ügyvezető igazgató, és Scherer Tamás, sportkoordinátor képviselte.

Az első egyeztetésen két fontos témát beszéltek meg a résztvevők: az egyik a 48. Gemenc Nagydíj időpontjának meghatározása mind a nemzetközi, mind a hazai versenynaptárhoz igazodva. Miután a helyszínen nem sikerült a megfelelő időpontot kiválasztani, végül január elejére sikerült megtalálni az időpontot: 2022. július 16-17.

Másik feladatunk az volt, hogy tisztázzuk, ki milyen feladatkörben tud közreműködni. A versenyigazgató szerepét Arató Gábor kapta, és mindenki kapott „testhezálló” feladatot, amellyel hozzá tud járulni a rendezvény sikeréhez.  A Magyar Kerékpáros Szövetség képviselői örömüket fejezték ki, hogy a szekszárdi szakosztályok együtt szervezik a nagy múltú versenyt, s hogy ez a szervezőbizottság garancia mindenkinek arra, hogy magas színvonalú rendezvénnyel készül a Sportközpont. Minden résztvevő egyet értett abban, hogy a távlati célok között egyértelműen az ötvenedik, jubileumi verseny szerepel 2024-ben. Az elkövetkező három évben szeretnénk, hogy a verseny régi fényében tündököljön.

Támogatók

Regisztráció