Gemenc Nagydíj

ALISCA BAU 50. Gemenc Nagydíj

2024. július 12-14.

Peák Barnabás nyerte a 45. Gemenc Nagydíj villanyfényes kritériumát

2019. július 28.

A 45. Gemenc Nagydíj a tradicionális belvárosi villanyfényes kritériummal zárult. A versenyzőknek szombat este 20 órai kezdettel 40 kört kellett teljesíteni a Béla tér – Bezerédy utca – Garay tér – Béla tér körpályán. Nem maradhatott ki a verseny jelképének számító macskaköves emelkedő sem, a nagy kérdés pedig az volt, vajon sikerül-e a két UCI verseny után a magyaroknak a kritériumot is megnyerni?

Öt körönként részhajráért sprintelhettek a résztvevők, a hajrák első három helyezettjei pénzdíjban részesültek. Rögtön a rajt után óriási tempóban indult a futam, az első részhajrá után máris darabokra szakadt a mezőny. A magyarok közül a legjobban Peák Barnabás (Magyarország) tartotta magát. A nemrégiben a Mitchelton-Scott WorldTour csapatához aláíró fiatal tehetségünk a táv első harmadában el is lépett a mezőnytől az olasz Paolo Toto (Sangemini Trevigiani-MG.Kvis) és a szlovák Jan Cully (Dukla Banska-Bystrica) társaságában. A táv feléhez érve már csak körülbelül húsz kerekes maradt versenyben. Peákon kívül az üldözőbolyban Gönczy Gergő (Epronex-BSS Oil Team) és Istlstekker Zsolt (Regional Szekszárd) tartotta magát.

Peák Barnabás az olasz Toto társaságában szorgalmasan nyerte a hajrákat, a táv utolsó harmadához közeledve leszakították szlovák riválisukat is, így ketten maradtak az élen. Az üldözők nem tudtak már innen újítani, így a duó fél perces előnnyel kezdte meg az utolsó kört.

A mindent eldöntő hajrát Peák simán nyerte, ezzel megkoronázva a magyarok fantasztikus szekszárdi versenyhétvégéjét. Hab a tortán, hogy Gönczy Gergő megnyerte a mezőnyhajrát, így a dobogó harmadik fokán zárt.

A pénteki és a szombati UCI versenyek után a kritériumon is magyart ünnepelhetett a szép számú közönség. Ilyen eredményes Gemenc Nagydíjat régóta nem zártak a magyarok, a jubileum tökéletesen sikerült!

EREDMÉNYEK
Alisca Bau Gemenc Nagydíj Villanyfényes Gála Kritérium:


1. Peák Barnabás, magyar (Magyarország) 56:10
2. Paolo Toto, olasz (Sangeminin Trevigiani-MG.Kvis) + 4 mp
3. Gönczy Gergő, magyar (Epronex-BSS Oil Team) + 36 mp
4. Luka Cotar, szlovén (KK Kranj) + 37 mp
5. Marek Canecky, szlovák (Dukla Banska-Bystrica) + 37 mp
6. Robert Jenko, szlovén (MebloJogi Pro-Concrete) + 37 mp
7. Marco Cechinni, olasz (Sangemini Trevigiani-MG.Kvis) + 38 mp
8. Tim Roskar, szlovén (MebloJogi Pro-Concrete) + 40 mp
9. Daniel Arroyave, kolumbiai (Team Novák) + 40 mp
10. Tomi Franz, német (Team Differdange-GeBa) + 41 mp

A teljes eredménylista megtekinthető az alábbi linken:

https://gemencgp.hu/wp-content/uploads/2019/07/GemencKriterium.xlsx

Támogatók

Regisztráció