Gemenc Nagydíj

ALISCA BAU 50. Gemenc Nagydíj

2024. július 12-14.

Egy látványos, villanyfényes kritérium tette fel a koronát a 44. Alisca Bau Gemenc Nagydíjra

2018. május 27.

A tradíciókhoz hűen a Pálinkás Csaba háztömb körüli, villanyfényes kritériummal zárult a 44. Alisca Bau Gemenc Nagydíj, melyet az olasz Alessandro Pessot (Team Friuli) nyert meg.

A Gemenc Nagydíj profi kerékpáros mezőnye egy látványos, 60 perces, villanyfényes kritériumversennyel búcsúzott Szekszárd városától. Ez a futam már nem számított bele az UCI verseny értékelésébe, melyet a szlovén Rok Korosec (My Bike-Stevens) nyert meg.

A Béla király tér – Bezerédj utca – Széchenyi utca. – Garay tér útvonalon került kijelölésre az egy kilométeres körpálya, melyen hatvan percen át száguldoztak a versenyzők. Az esti kritériumra sokan kilátogattak, hatalmas buzdítást kaptak a kerekesek.

A neutrál kört követően azonnal versenytempóra kapcsolt a mezőny, többen már itt leszakadtak, miközben a cseh Vojtech Hacecky (Elkov-Author) és az olasz Alessandro Pessot (Team Friuli) lépett el üldözőitől. Leginkább Hacecky dolgozott, a talján bringás inkább csak a kereket tette. Közben hátul Pelikán János, Kusztor Péter (mindketten My Bike-Stevens) és Dina Dániel (Pannon Cycling Team) révén a magyar versenyzők igyekeztek felugrani az elől haladókhoz, amihez Pelikán János került a legközelebb, ám neki sem sikerült utolérnie a kettőst, küzdeni akarásával a szurkolók elismerését ellenben kivívta.

Hacecky és Pessot kis híján lekörözték üldözőiket, végül Alessandro Pessot (Cycling Team Friuli) nyerte a kritériumot Vojtech Hacecky (Elkov-Author) és a szlovén Robert Jenko (mebloJogi Pro-Concrete) előtt.

Összességében egy nagyszerű versenyen vagyunk túl, szlovén győzelemmel. Találkozzunk jövőre is Szekszárdon!

 

 

 

 

Támogatók

Regisztráció