Gemenc Nagydíj

ALISCA BAU 50. Gemenc Nagydíj

2024. július 12-14.

Elindult a 43. Alisca Bau Gemenc Nagydíj

2017. május 25.

A szekszárdi Garay tér és a Kálvária kilátó közti 2 km-es egyenkénti időfutammal vette kezdetét a 43. Alisca Bau Gemenc Nagydíj, Magyaország második legnagyobb többnapos UCI versenye. A mintegy 20 különböző országból érkező kerékpáros, egy perces időközönként rajtolt a macskaköves városi tér alján felépített dobogóról, a szinte végig emelkedő táv végén pedig a helyenként 15%-os emelkedőn alakították ki a befutót. Szakítva a korábbi évek hagyományaival, a Kálvária mászáshoz most a kockaköves úton kellett feltekerni a mezőnynek.

Az elsők közt rajtoló Kusztor Péter (Magyar Válogatott) 4 perc 5 másodperces ideje sokáig a legjobbnak bizonyult, de a futam végéhez közeledve az olasz Filippo Tagliani (Delio Gallina) 3:57-el óriásit hajtott, ami végül a szakaszgyőzelemhez is elég volt.  A legjobb magyar eredményt a válogatott másik menője, Pelikán János szolgáltatta, aki 4:00-et ment, ezzel a második helyen zárta a napot. Rajta kívül Filutás Viktor (Mugenrace) is a dobogóra állhatott 4:04-es idővel a harmadik lett.

A pénteki napon 15.30-kor rajtol a mezőny Szekszárdról, majd a Kisdorog-Bonyhádvarasd-Bonyhád körben mennek három és fél kört, mielőtt a szálkai emelkedő megmászása után úja Szekszárdon futnak be a Kálvárián.

 

 

 

 

Támogatók

Regisztráció